De praktijk
Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Westzaan. Op deze pagina vindt u belangrijke informatie, of u kunt gewoon een indruk krijgen van wie wij zijn.

De-praktijk-visual2

Herhaalrecepten
U kunt uw medicatie inspreken op de receptenlijn via optie 2 op de praktijklijn. Tevens kunt u het telefonisch doorgeven aan de assistente na 10.00 uur. U kunt ook online uw medicatie herhalen bij uw eigen apotheek:

Bloed prikken
Op de maandag, woensdag en donderdag van 8.15 uur tot 9.45 uur is er gelegenheid om bloed te laten prikken op de Torenstraat 2-4.

Visite
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek,(tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of er een huisbezoek afgelegd wordt. Het aanvragen voor huisbezoeken moet voor 10.00 uur gebeuren.

Praktijkondersteuner Diabetes Mellitus (DVK)
De praktijkondersteuner werkt ter ondersteuning van de huisarts vooral voor de groep mensen met een chronische aandoening. Mevrouw de Bie begeleidt patiënten met Diabetes Mellitus (suikerziekte).

CVRM
De zorg voor hart- en vaatziekten wordt ook wel CVRM genoemd. Dit staat voor ‘cardiovasculair risicomanagement’. Het hoofddoel hiervan is het opsporen en behandelen van risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Cardiovasculaire ziekten zijn ziekten van het hart en bloedvaten, zoals een hartinfarct, angina pectoris (pijn op de borst), herseninfarct en een TIA.

Benieuwd naar uw risico op hart- en vaatziekten? Neem contact op met de assistente voor meer informatie.

Stoppen met roken spreekuur.
Met ingang van 1 januari 2020 wordt ‘Stoppen met Roken’ volledig vergoed door uw zorgverzekering. U betaalt dus geen eigen risico meer voor een stoppen-met-rokenprogramma.

Onze assistente is geregistreerd bij het kwaliteitsregister stoppen met roken en getraind om mensen van het roken af te helpen. Zij kan u adviseren over de meest geschikte methodes. Met hulp heeft u tot 4 keer meer kans op een succesvolle stoppoging dan wanneer u het alleen probeert.

Wanneer?  Iedere donderdag (woensdag in overleg)
Voor wie?  Voor iedereen die rookt en daar graag met wil stoppen.

Echo.
Sinds enige tijd is het bij ons mogelijk om echo’s te laten maken, zoals een bovenbuikecho. Hier gaat altijd een consult aan vooraf en kan alleen worden aangevraagd door de huisarts.

Uitslagen
Bel voor uitslagen na 10.00 uur. De assistente kijkt of de uitslagen bekend zijn en zal dit indien mogelijk aan u doorgeven.

U kunt voor de assistente terecht voor:

  • Meten van de bloeddruk
  • 24 uurs bloeddrukmeting
  • Aanstippen van wratten
  • Verbinden van wonden
  • Oren uitspuiten
  • Hechtingen verwijderen
  • Suiker-controle
  • Urine onderzoek
  • Het maken van uitstrijkjes voor het bevolkingsonderzoek

Thuisarts.nl
Zelf informatie zoeken over uw klacht(en)? Betrouwbare en onafhankelijke informatie van uw huisarts over gezondheid en ziekte vindt u op thuisarts.nl »


Loading